Συμμετοχή Προέδρου Ν.Σ.Κ. στις εορταστικές εκδηλώσεις Επετείου της 17ης Μαρτίου 1821

Μαρ

ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΙΚΗ ΜΑΡΙΟΛΗ  ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 203 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ

Την Κυριακή 17 Μαρτίου  2024 η Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Νίκη Μαριόλη παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις, με τις οποίες  τιμήθηκε με λαμπρότητα η συμπλήρωση 203 ετών από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης στη Μάνη.

Μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου και το καλωσόρισμα του Δημάρχου, Πέτρου Ανδρεάκου, ακολούθησε η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Μανιατών Αγωνιστών από μαθητές και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Νίκη Μαριόλη.

Στην ιστορική και γραφική Αρεόπολη η Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θυμίζοντας τα ιστορικά γεγονότα εξήρε τον ηρωισμό και την ανδρεία των Μανιατών επαναστατών, οι οποίοι δίνοντας μάχες ειρηνικές και πολεμικές, διαφύλαξαν την εθνική ταυτότητα, διέδωσαν την ελληνορθόδοξη παιδεία και σφράγισαν ανεξίτηλα την πορεία του έθνους προς την Ελευθερία. Εξέφρασε δε την ευχή όλοι να συνδράμουμε για να γίνει το μέλλον της Ελλάδας στον τρίτο αιώνα της ελεύθερης ζωής της ακόμα πιο φωτεινό. Πυροδότη του μέλλοντος θα αποτελέσει, ασφαλώς, η νέα γενιά. Μια γενιά με συνείδηση, ρεαλισμό, ειλικρίνεια και γόνιμη αμφισβήτηση, οπλισμένη με εκπαίδευση και γνώση της ένδοξης ιστορίας του Έθνους μας. Το πρότυπο των ηρωικών προγόνων μας Αγωνιστών Μανιατών, αποτελεί  δείκτη πορείας ως προς την επιτέλεση του δικού μας Εθνικού Χρέους, ώστε να ανταποκρινόμαστε στα σύγχρονα προτάγματα και να υπερασπιζόμαστε την εθνική κληρονομιά και κυριαρχία, τις αξίες της Δημοκρατίας και του σεβασμού προς τον άνθρωπο, να προασπιζόμαστε το Κράτος Δικαίου και από κοινού να επιδιώκουμε την πρόοδο, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη και η Ελλάδα να  γίνεται αγγελιοφόρος ελπίδας και ελευθερίας για όλο τον κόσμο.

Από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, τιμής ένεκεν απονεμήθηκε στην Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους  πλακέτα με την ορκωμοσία των Μανιατών.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος,  ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Ιω. Μπρατάκος, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθ. Δαβάκης, Υπουργοί και Υφυπουργοί της Κυβέρνησης, o Πρόεδρος του κόμματος "Σπαρτιάτες" κ. Βασ. Στίγκας, Βουλευτές της Λακωνίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημ. Πτωχός, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημ. Χούπης, εκπρόσωποι κομμάτων του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από αρκετές περιοχές της χώρας και πλήθος κόσμου.